Ruoka ja leivonnaiset

Uunikanaa pienellä twistillä🥘

Tällä kertaa tein vähän erilaista kanakastiketta kun yleensä. Syödään aina perus kanaa ja riisiä niin halusin kokeilla jotain uutta.

Ainekset:

  • 800 g kanan fileeleikettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl parmesania
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl timjamia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  2. Paista kanoja pannulla voissa n. muutama minuutti molemmin puolin. Lisää suolaa ja mustapippuria.
  3. Laita 2 dl vettä kulhoon ja yksi kanaliemikuutio sekaan, lämmitä mikrossa hetken aikaa että kuutio sulaa veteen paremmin.
  4. Kun kanat on paistettu laita kanat uunivuokaan odottamaan.
  5. Kuullota valkosipulin kynsiä, chilihiutaleita ja timjamia hetken aikaa pannulla. Kaada sekaan vesi, johon kanaliemikuutio on sulatettu.
  6. Kaada joukkoon 2 dl kuohukermaa ja anna kiehahtaa.
  7. Kun kastike on kiehahtanut kaada se kanojen sekaan uunivuokaan. Anna valmistua uunissa 25 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa, valmis!

Tää oli kyllä ihan kivaa vaihtelua perus kanakastikkeeseen ja kanastakin tulee mureaa kun antaa sen hautua uunissa hetken aikaa. Kannattaa kokeilla!🩷

Saatat myös pitää...

Vastaa