Ruoka ja leivonnaiset

Helppo bolognese🍝

En ole pitkään aikaan syönyt pastaa ja bolognesea, nyt päätin sitten koittaa tehdä itse ja yllätyin itsekin miten hyvää siitä tuli. Aitoon bologneseen (ainakin netin mukaan?) tulisi kyllä puna- tai valkoviiniä sekä pancettaa/pekonia mutta mie en itse siitä tykkää niin jätin pois ne. Myöskään en haudutellut tätä monia tuntia niin kuin vissiin pitäisi, mutta hyvää tuli silti! Tämä miun ohje ei todellakaan ole mikään aito italialainen bolognese vaan vähän muunneltu ohje, joka taas maistuu meille paremmin. Eikai ruoan tekemisessä voi oikeastaan olla mitään oikeaa tai väärää, kunhan siitä itse nauttii, eikö?

Tästä ohjeesta riitti kahdelle syötäväksi 6 kertaa

Ainekset:

  • 700 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 500 g Mutti Passata paseerattua tomaattia
  • 2 rkl Mutti tuplakonsentroitua tomaattipyreettä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl nautafondia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa oman maun mukaan

Valmistus:

  1. Kuori sipuli sekä valkosipulin kynnet ja hienonna. Kuori porkkanat, leikkaa porkkanat ja selleri pieniksi kuutioiksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassa. Lisää sekaan sipulit ja kasvikset, anna hautua muutaman minuutin.
  3. Lisätään paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, vesi, fondi sekä mausteet. Haudutetaan miedolla lämmöllä n. puolisen tuntia.
  4. Tarkista maku, voit lisätä tietysti mausteita jos siltä tuntuu !

Itse tarjoilin bolognesen perus spagetin kanssa, lisäsin päälle parmesaanijuustoa sekä basilikaa. Tämäkin on niin simppeli ohje, että varmasti onnistuu😋🩷

Saatat myös pitää...

Vastaa